Medlemsinformation:


Rapport från höstmöte i Svedala 2011-09-02

Vi samlades på Svedala Folkets Hus kl 8.30 för att ta en fika. Därefter höll Kaj Östergård en redovisning om det senaste inom odling och hur marknaden har sett ut innan och hur de tror att framtiden ser ut. Vi var 38 personer som medverkade och ställde frågor om allt möjligt som rör odling och försäljning av julgranar och pyntegrönt.

Lunchen åt vi på Svedala Folkets Hus och vi fick även kaffe och bakelse till efterrätt.

Efter lunchen körde vi i egna bilar efter varandra till Skabersjö Gods, där vi fick en guidad visning av deras Julgransodling av Håkan Andolsén. De hade både Kungsgransodlingar, Rödgransodlingar och sist var vi en liten skara odlare som var och tittade på deras Nobilisodlingar som låg en bit bort.

Kaj var även med ute i odlingarna och visade oss hur man kan märka kungsgranarna efter 2 olika klasser och vad som skiljer de olika klasserna åt. Han visade även olika sorters klippteknik ute i odlingen. Det blev mycket bra tips och idéer för de flesta och odlarna gav även varandra flera bra tips.

I nobilisodlingen fick vi också lära oss hur man ska klippa och klassa de olika sorterna. Vi fick även veta lite om gödsling och ljuset som är så viktigt för att få ett prima ris att sälja.

Det var en lärorik och intressant dag i strålande sol.

Jeanette Josefsson